Ondersteunde communicatie biedt voor iedere bewoner de mogelijkheid om de sleutel vast te stellen op welke manier communicatie in zijn/haar situatie het beste werk: Hoe wil deze (communicerende) bewoner zijn dag besteden? Hoe wil deze persoon wonen? Wat is voor hem zingevend? De begeleiding stemt de ondersteuning af op de golflengte van de bewoner. Hij spreekt en begrijpt de taal van de bewoner. De bewoner kan zo zelf kiezen en krijgt zo regie over zijn/haar eigen leven
Kwecoo is een thuis waar de bewoner kan zijn wie hij is en kan worden wie hij kan zijn. Hij/zij kan met of zonder hulp allerlei activiteiten buitenshuis ondernemen om dan weer “thuis” te komen en welkom te zijn.
Ondersteuning is menszijn met elkaar. Dat betekent voor het huis dat er voldoende gelegenheden en plaatsen in huis moeten zijn die de bewoner geborgenheid en veiligheid bieden. Want juist vanuit deze geborgenheid kan de bewoner in interactie gaan met zijn omgeving. De omgeving moet een appel doen op het aangaan van acties en interacties.`
Kwecoo creëert een omgeving die uitdaging biedt om steeds de grenzen te verleggen in wat de bewoner kan, wil en fijn vindt.
Er wordt ook recht gedaan aan de behoefte aan privacy van de bewoner. Zijn kamer is zijn eigen plek, waar hij zich kan terugtrekken en waar hij ongestoord kan zijn; een ruimte waaraan anderen het respect geven dat vanzelfsprekend is in iemands eigen leefomgeving. De beleving van de omgeving is voor de bewoner essentieel. Inspelen op zintuiglijke waarneming en mogelijkheden maakt hier deel van uit. De herkenbaarheid in kleuren, in inrichting, in geluiden, in geuren, in vormen zal hierin gestalte moeten krijgen.
De kleinschaligheid maakt het ook zo gewoon mogelijk. Actief handelen zit hem in gewone dingen doen. Deze alledaagse dingen moeten vaak in kleine stapjes uit elkaar gehaald worden. Zo kan de bewoner grip krijgen op de dingen om hem heen.
De woonplek is een plek die warmte, geborgenheid sfeer biedt waar je jezelf kan zijn, waar je boos mag worden, waar je je eigen leefruimte mag creëren, rekening houdend met de medebewoners.
De familie, de vrienden, vrijwilligers zullen zich welkom voelen in Kwecoo. Zij respecteren de privacy van de bewoners.
Kwecoo biedt een kleinschalige woonvorm aan voor mensen met een meervoudige communicatieve beperking (vaak in combinatie met een geestelijke en/ of lichamelijke beperking) om zo onafhankelijk mogelijk in het leven te staan.Onze missie
De zorgverleners proberen zo geruisloos mogelijk de capaciteiten van de bewoners te stimuleren. Daartoe ontwikkelen zij een relatie die gebaseerd is op vertrouwen. Vertrouwen ontstaat door het bieden van warmte, veiligheid en geborgenheid. In de geborgenheid kunnen de bewoners dingen ondernemen en de wereld verkennen.
De dagbesteding van Kwecoo levert een belangrijke bijdrage in dat proces. Soms wordt er gewerkt met gebaren en lichaamsbewegingen, pictogrammen of tekeningen. Maar ook met computers en andere elektronische hulpmiddelen (soms met spraakuitvoer). Men werkt vooral in Thema’s.
Ouders worden intensief, via kernteams, betrokken bij de manier waarop hun kind woont en zich verder kan ontwikkelen. Zij kennen hun kind als geen ander.
Ons RSIN/Fiscaalnummer : 8160.54.666 Uittreksel KVK
JaarstukkenEr is geen beloningsbeleid voor de bestuursleden.Er is geen kilometer- of onkostenvergoeding voor de bestuursleden.Er is geen vrijwilligersvergoeding voor de bestuursleden.
Wat te doen bij een klacht en een geschil?
De zorgprofessionals van Kwecoo zorgen naar beste kunnen en vermogen voor onze bewoners en deelnemers aan de dagbesteding. Ze doen dat met kennis van zaken, meestal vol enthousiasme en in goed overleg en in samenwerking met de zorgvrager en zijn netwerk.
Toch kan het voorkomen dat een zorgvrager ergens ontevreden of boos over is. Wat kunt u in dat geval doen?
Onderstaande alle gegevens van De Geschillencommissie:
De Geschillencommissie
www.degeschillencommissiezorg.nl
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
T: 070 - 310 5380